photo 5964a3eb-80ba-4b94-9b5b-68cef58934c4.jpg



sha's tipslittle shachit chatcontact me

Tuesday, January 27, 2015
TUTORIAL MAKE UP UNTUK HIJABERS :) @ 1:48 AM

Hi hi hi semua uolss uolss yang cantik tertarik kau memang da bom tuu, assalamualaikum. Ha nak cakap post kali ni, pasal tutorial make up untuk hijabers tuu. Mesti korang ekzaitedd kan. Even sha tak selalu pakai make up, tapi post yang sha buat and video tutorial yang sha nak tunjuk tu pun untuk rujukan sha sendiri okay, saya sebenarnya tak pandai makeup :(
Banyak dah sekarang ni, aksesori yang kita boleh padan kan untuk nampak lebih cantik dan bergaya, bukan untuk yang free hair je, yang berhijab pun da banyak kan sekarang.
Kena lah pandai kan pilih aksesori, jangan main pilih je betul tak, kang kena gelak plak. Make up pun kena pandai, jangan pi make up macam opera cina tu ha, nak keluar g kedai kak senah hujung simpang tu jer, ha make up, mestilah ikut kesesuaian tempat jugak ok.


Berhijab dan ber-make-up pun bukan la susah sangat sebenarnya. Syaratnya, kena menyesuaikan make up dengan baju yang dikenakan ye dak? Ada banyak inspirasi make up untuk kita yang menggunakan hijab. Salah satunya make up natural tuu.Sha minat dekat fashion icon yang kat atas tu, ha mesti korang kenal Hana Tajima kan.
Kalau make up natural tu senang nak padan kan dengan apa kita pakai, takda lah nak pakai eye shadow kaler terang2, lipstik kaler hijau, tak eh, haha, k nak senang jom tengok video yang sha dapat dari youtube ni 



Ha nampak senangkan bila dah tengok tutorial, apa kata korang try, mesti terus bertukar jadi gorgeouss gitu, baru lah orang tengok, ha terkeluaq bijik mata engkoo, haa tu tipuu, k lah, nanti kita samung lagi okayy, dadaaa. thanks sebab sudi membaca. SELAMAT MENCUBA :)

XOXO :)

source : google image, youtube video